Sprawdzone przepisy kulinarne ze zdj璚iami. Po陰czenie tradycyjnych polskich potraw ze wschodnimi smakami.
Blog > Komentarze do wpisu

Ciasto marchewkowe z figami

Ciekawe ciasto marchewkowe z figami z dodatkiem sk鏎ki pomara鎍zowej, przypomina troch pudding jest wilgotne, mi瘯kie i bardzo smaczne nawet lepsze na ciep這 ni na zimno, polecam.

Sk豉dniki:

  • 4 jajka (oddzielnie 鄴速ka)
  • 100 g mas豉
  • 130 g cukru
  • 370 g utartej marchewki
  • 300 g namoczonej figi (w wodzie lub soku jab趾owym, waga po namoczeniu i odcedzeniu)
  • 230 g m彗i pszennej
  • 1 1/2 造瞠czki proszku do pieczenia
  • cukier waniliowy
  • sk鏎ka pomara鎍zowa
  • aromat pomara鎍zowy

Wykonanie:

草速ka utrze z cukrem i cukrem waniliowym, do utartej masy doda mi瘯kie mas這. Nast瘼nie 造磬 domiesza reszt sk豉dnik闚, utart marchewk, odcedzone figi, sk鏎k pomara鎍zow. M彗 przesia z proszkiem do pieczenia, bia趾a ubi na sztywn pian i razem z m彗 wmiesza do ciasta. Piec 45 minut w temperaturze 180 stopni.

Smacznego;)

鈔oda, 30 grudnia 2009, urszula_d73

Polecane wpisy

Komentarze
2009/12/30 23:21:53
obejrza豉m tw鎩 BLOG, JEST 鈍ietny, JAKIE smako造ki, jeste mistrzyni, CO ZA cude鎥a, JAK b璠 MIAx wi璚ej CZASU mo瞠 kt鏎y PRZEPIS spr鏏uj zrobi, ALE w徠pi 激 TAK pi瘯nie WYJDZIE MI JAK tobie, POZDRAWIAM.
-
2009/12/30 23:48:50
Dzi瘯uj GREMBO, pisz sw鎩 blog dopiero od miesi帷a i musz si jeszcze wiele nauczy. Uwielbiam piec ciasta, du膨 frajd sprawia mi fotografowanie ale tak naprawd robie to dla jednego pytania: mamusiu a co tak pachnie?
Pozdrawiam i zapraszam ;)




Loading



Durszlak.pl





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...