Sprawdzone przepisy kulinarne ze zdj璚iami. Po陰czenie tradycyjnych polskich potraw ze wschodnimi smakami.
Blog > Komentarze do wpisu

Pomara鎍zowy biszkopt

Mi璚iutki biszkopt, kt鏎y pachnie pomara鎍zami, chocia nadzienie ma z musu jab趾owego, ale to dodatek galaretki pomara鎍zowej za豉twia ca陰 spraw. W czasie bo穎narodzeniowych wypiek闚 napakowanych ogromn ilo軼i bakalii, makowc闚,piernik闚 i s這dkich sernik闚, (chocia pysznych)zapominamy o lekkich owocowych ciastach. Zapach pomara鎍zy, r闚nie kojarzy si nam ze 鈍i皻ami, dlatego jest to propozycja jak najbardziej na czasie.

Sk豉dniki:

Biszkopt

  • 8 jajek
  • 8 造瞠k cukru
  • 8 造瞠k m彗i pszennej
  • 1 造瞠czka proszku do pieczenia

Mus jab趾owy

  • 600 ml musu jab趾owego
  • 2 galaretki pomara鎍zowe
  • cukier do smaku

Masa z kaszki manny

  • 300 ml mleka
  • 3 造磬i kaszki manny
  • 1/2 szklanki cukru
  • 160 g mas豉
  • 3 造磬i s這dkiej 鄉ietanki
  • aromat pomara鎍zowy
  • sok z cytryny do smaku

Wykonanie:

草速ka oddzieli od bia貫k, bia趾a ubi na sztywn pian pod koniec ubijania doda cukier i po jednym 鄴速ku. M彗 przesia z proszkiem do pieczenia i delikatnie wmiesza do ciasta.Piec ok 25 minut w 鈔ednio nagrzanym piekarniku.

Mus jab趾owy zagotowa, zdj望 z ognia i dosypa 2 galaretki pomara鎍zowe, wymiesza, mo積a doda cukier.

Na mas zagotowa mleko z kaszk mann i cukrem, przestudzi, zmiksowa na puszyst mas z mi瘯kim mas貫m. Pod koniec ucierania doda 鄉ietank aromat pomara鎍zowy i sok cytrynowy do smaku.Biszkopt przekroi wzd逝, prze這篡 musem jab趾owym, na wierzchu rozsmarowa mas i udekorowa kleksami z musu.

鈔oda, 16 grudnia 2009, urszula_d73

Polecane wpisy





Loading



Durszlak.pl





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...