Sprawdzone przepisy kulinarne ze zdj璚iami. Po陰czenie tradycyjnych polskich potraw ze wschodnimi smakami.
Blog > Komentarze do wpisu

Biszkopt z gruszkami

Do wykonania tego ciasta trzeba wybiera gruszki mi瘯kie, dojrza貫 gdy pieczenie biszkoptu to zaledwie kilkana軼ie minut, i musz w tym czasie zd捫y si upiec. Samo wykonanie biszkoptu te nie zajmie nam du穎 czasu, wi璚 w efekcie mamy co s這dkiegow kilka chwil.

Sk豉dniki:

  • 5 jajek (oddzieli bia趾a)
  • 5 造瞠k cukru
  • 5 造瞠k m彗i pszennej
  • 1 造磬a m彗i ziemniaczanej
  • cukier z dodatkiem prawdziwej wanilii
  • 1/2 造瞠czki proszku do pieczenia
  • 3 gruszki (jedna w ca這軼i)

Wykonanie:

草速ka oddzieli od bia貫k, bia趾a ubi na sztywn pian pod koniec ubijania doda cukier i po jednym 鄴速ku. M彗 przesia z proszkiem do pieczenia i wmiesza do masy jajecznej. Ciasto prze這篡 do okr庵貫j formy, po 鈔odku ustawi obran ze sk鏎y gruszk. Dwie pozosta貫 pokroi na 獞iartki i u這篡 wko這. Piec 25-30 minut w temperaturze 180 stopni, opr鏀zy cukrem pudrem.

Smacznego;)

sobota, 02 stycznia 2010, urszula_d73
Tagi: gruszki jajka

Polecane wpisy





Loading



Durszlak.pl





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...