Sprawdzone przepisy kulinarne ze zdj璚iami. Po陰czenie tradycyjnych polskich potraw ze wschodnimi smakami.
Blog > Komentarze do wpisu

Bu貫czki czosnkowe

Domowe pieczywo jest tym, czego najbardziej brakuje nam podczas pobytu na wakacjach, dlatego te nie zd捫y豉m jeszcze dobrze rozpakowa baga篡,podczas gdyciasto na czosnkowe bu貫czki ju ros這. Frajda dla tych, kto lubi czosnek, bo pachn i smakuj bardzo czosnkowo, nawet bez specjalnych dodatk闚 s pyszne, wystarczy posmarowa mas貫m, polecam.

Sk豉dniki na 20-22 sztuki:

  • 1 kg m彗i pszennej chlebowej typ 850
  • 11 g dro盥篡 suchych instant
  • 3 造磬i cukru
  • 2 造瞠czki soli
  • 3 造磬i oleju ro郵innego
  • 300 g ciep貫j wody
  • 300g ciep貫go mleka
  • 10-12 z帳k闚 obranego czosnku
  • 1 jajko do posmarowania bu貫czek

Wykonanie:

Czosnek rozdrobni blenderem, dodaj帷 kilka 造瞠kmleka na g豉dk mas, dro盥瞠 wymiesza z m彗, doda cukier, s鏊, ciep陰 wod, mlekoi wyrobi elastyczne ciasto. Pod koniec wyrabiania wla olej idoda czosnek, jeszcze przez chwil wyrabia, do po陰czenia si sk豉dnik闚.

Ciasto prze這篡 do wysmarowanej olejem miseczki, przykry 軼iereczk i odstawi w ciep貫 miejsce na 1 godzin do wyro郾i璚ia. Po tym czasie formowa bu貫czki nadaj帷 im kszta速 koniczynki, poprzez z陰czenie 3 jednakowej wielko軼i kuleczek o wadze ok 25 g i uk豉daj帷 je w formie na muffinki, mo積a tak瞠 zrobi wi瘯sze okr庵貫 bu貫czki, zostawi ponownie do napuszenia na 20 minut, posmarowa po wierzchu roztrzepanym jajkiem i piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180ºC.

Smacznego:)

poniedzia貫k, 30 sierpnia 2010, urszula_d73

Polecane wpisy

Komentarze
2010/08/30 20:43:24
Twoje bu貫czki s fantastyczne, 郵icznie wygl康aj, szkoda, 瞠 m鎩 M, nie lubi czosnku, ale zawsze mo積a bez ;), pozdrawiam ciep這 i fajnie, 瞠 ju Jeste !:)
-
ugotujmy
2010/08/31 15:08:29
ja uwielbiam, gdy Dom pachnie pieczywem. chlebem, bu趾ami.. cudne kszta速y maj te Twoje!
-
2010/09/05 18:22:32
oo to co w sam raz dla mnie ja uwielbiam czosnek :))) a te bueczki pi瘯ne...




Loading



Durszlak.pl





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...