Sprawdzone przepisy kulinarne ze zdj璚iami. Po陰czenie tradycyjnych polskich potraw ze wschodnimi smakami.
Blog > Komentarze do wpisu

Babka jogurtowa

By造 ju muffiny jogurtowe, czas na babk na bazie jogurtu, puszyst i wilgotn. Pachnie i smakuje owocowo i podobnie jak mniejsza wersja babeczek bardzo szybko si przygotowuje. Polecam;)

Sk豉dniki:

  • 250g mas豉
  • 1,5 szklanki cukru
  • 5jajek
  • 1,5 szklanki g瘰tegojogurtu (ja u篡豉m brzoskwiniowego z kawa趾ami owoc闚)
  • 420g m彗i pszennej
  • 1 p豉ska造瞠czka sody
  • 1 p豉ska造瞠czka proszku do pieczenia
  • 0.5 造瞠czki soli

Wykonanie:

Mi瘯kie mas這 utrze mikseremz drobnym cukrem do wypiek闚, w trakcie ucierania wbija po jednym jajku, na tym etapie masa mo瞠 si 軼ina, ale nie ma to wi瘯szego znaczenia, po dodaniu m彗i b璠zie aksamitna. Do utartej masy jajeczno-ma郵anej dodajemy jogurt, w kt鏎ym wcze郾iejrozpuszczamy sod i proszek do pieczenia, oraz przesian m彗 oraz s鏊, ca這嗆 mieszamy 造磬 lub 這patk i nak豉damydo formy na babk z kominem.Pieczemy45 minut w piekarniku nagrzanym do 170蚓.

Smacznego;-)

Drukuj przepis

pi徠ek, 15 pa寮ziernika 2010, urszula_d73
Komentarze
2010/10/15 17:22:14
jest taka puszysta, taka 豉dnie 鄴速a.
-
2010/10/16 06:39:59
Twoja babka wygl康a bardzo apetycznie, przepis ch皻nie zapisz.
Pozdrawiam i 篡cz udanego weekendu :)
-
2010/10/17 17:10:32
wyglada cudownie:)
-
Go嗆: Szaramyszka, mnch-4d045fe2.pool.mediaways.net
2012/08/06 13:12:26
Tylko ze 鈔odek ciasta sie nie dopiekl:( tylko czemu ? Wszystko wg przepisu i nie wysz這;( no nic spr鏏uje znalesc jaki inny przepis




Loading



Durszlak.pl





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...