Sprawdzone przepisy kulinarne ze zdj璚iami. Po陰czenie tradycyjnych polskich potraw ze wschodnimi smakami.
Blog > Komentarze do wpisu

Piernikowy sernik

Odk康 mam dost瘼 do dobrego twarogu, to serniki goszcz na naszym stole zdecydowanie cz窷ciej. T wersj podsun掖 mi, zbli瘸j帷y si czas na pierniki i bo穎narodzeniowe wypieki, i tak w豉郾ie powsta przepyszny w smaku, pi瘯ny piernikowy sernik. Na sp鏚 wykorzysta豉m kruche ma郵ane ciasteczka z dodatkiem orzech闚 laskowych i przyprawy piernikowej, kt鏎a 鈍ietnie podkre郵i豉 smakkremowego twaro磬u, delikatnego i nie za s這dkiego, a ca這嗆 dope軟i造 pierniki, kt鏎e umie軼i豉m w 鈔odku, polecam!

Sk豉dniki:

Sp鏚

  • 220 g kruchych ciastek ma郵anych bez kremu
  • 100 g mas豉
  • 50 g orzech闚 laskowych
  • 2 造瞠czki przyprawy piernikowej

Ser

  • 1 kg twarogu
  • 160 g cukru pudru
  • 100 g mas豉
  • 7 jajek (bia趾a oddzielnie)
  • 1 budy waniliowy bez cukru
  • szczypta soli
  • sk鏎ka pomara鎍zowa
  • aromat pomara鎍zowy

Dodatkowo:

  • 180 g piernik闚 w czekoladzie

Wykonanie:

Ciastka i orzechyrozdrobni blenderem, doda roztopione mas這, przypraw i wszystkie sk豉dniki przemiesza, powinna wyj嗆 kruszonka. Dno i bokitortownicy wy這篡 papierem do pieczenia,roz這篡 kruszonk i dok豉dnie docisn望 do dna, pouk豉da pierniki.

草速ka utrze z cukrem, doda mi瘯kie mas這 i uciera na puszyst mas.Do utartej masy stopniowo po jednej 造盧e dok豉da ser, sk鏎k pomara鎍zowi dalej uciera, do po陰czenia si sk豉dnik闚.

Bia趾a ubi na sztywn pian ze szczypt soli, wmiesza delikatnie do sera, przesypuj帷 proszkiem budyniowym, doda kilka kropli aromatu pomara鎍zowego. Utart mas serow wy這篡 na sp鏚 z ciastek, wyr闚na powierzchni i piec w160蚓-170蚓 przez 50 minut. Studzi w uchylonym piekarniku, wierzch pola lukrem i posypa siekanymi orzechami.

Smacznego:-)

Drukuj przepis

poniedzia貫k, 25 pa寮ziernika 2010, urszula_d73

Polecane wpisy

Komentarze
2010/10/25 17:01:06
Oj, kusisz dziewczyno kusisz, mnie na kolejny przepis pysznego sernika. Wygl康a bosko i ju tak 鈍iatecznie ...
-
2010/10/25 17:12:11
Ten sernik, nie ukrywam jest wart zachodu, jest przepyszny, dzi瘯uj za wszystkie Twoje komentarze.

-
2010/10/25 17:51:56
i w豉郾ie na tak porcj ciasta mia豉bym teraz ochot... i to wielk...
-
2010/10/25 19:48:36
ulu, obledne sa Twoje zdjecia i Twoje przepisy...:)
pozdrawiam cieplo
-
emma001
2010/10/25 20:49:52
robi niesamowite wrazenie. Ja tez nied逝go zaczne sernikowa ;)
-
spencer2
2010/10/25 22:38:52
Jaaaa.. Z tymi zatopionymi pierniczkami musi by wspania造...tak wszak wygl康a.. 奸iczny!!!
-
2010/10/26 09:36:20
Wszystkim bardzo dzi瘯uj za mi貫 komentarze, zapraszam do pieczenia, sernik jest bardzo smaczny.




Loading



Durszlak.pl





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...