Sprawdzone przepisy kulinarne ze zdj璚iami. Po陰czenie tradycyjnych polskich potraw ze wschodnimi smakami.
Blog > Komentarze do wpisu

Keks z bakaliami

Gdy mamy ochot na keks i bakalie, to znak, 瞠 do 安i徠 coraz bli瞠j, przepis pochodzi ze starej, dobrej ksi捫ki "KUCHNIA POLSKA" i sprawdza si w 100%, jest szybki i niezawodny, bakalie nie opadaj na dno, a samo ciasto jest delikatne i wilgotne, polecam!

Sk豉dniki:

  • 5 jajek (nie oddziela bia貫k)
  • 200 g cukru pudru
  • 150 g mas豉 lub margaryny
  • 300 g m彗i pszennej
  • 200 g bakalii
  • 1 造瞠czka proszku do pieczenia

Wykonanie:

Mi瘯kie mas這 utrze z cukrem, dodaj帷 po jednym jajku, uciera do momentu, gdy masa b璠zie puszysta. M彗 przesia z proszkiem do pieczenia i doda razem z bakaliami do utartej masy, wymiesza ca這嗆 造磬 i wy這篡 do wysmarowanej i wysypanej bu趾 tart w御kiej foremki. Piec 1 godzin w 160蚓, polukrowa.

Smacznego:)

niedziela, 14 listopada 2010, urszula_d73

Polecane wpisy

Komentarze
2010/11/14 14:49:51
Prze郵iczny keks upiek豉, te my郵a豉m ostatnio, by upiec to ciasto, uwielbiam bakalie ...
Pozdrawiam ciep這 :)
-
emma001
2010/11/14 14:56:29
Alez on 郵iczny! Teraz po obiadku mam ohote na taki deserek ;)
-
2010/11/14 15:01:10
Ciasto jest tak ma這 pracoch這nne, 瞠 nawet w leniw niedziel mo積a szybko upiec, pozdrawiam Was dziewczyny.
-
majanaboxing
2010/11/14 18:21:51
Pi瘯ny keks! Taki 鈍i徠eczny :))
-
omega369
2010/11/14 19:46:25
Ale pysznie wygl康a mniam mniam
-
s1korupka
2010/11/14 21:35:08
pi瘯nie si prezentuje.
-
cuda.wianki
2010/11/14 22:55:47
ojej! alez zapachnialo swietami!! :-))
-
usmiecham-sie
2010/11/14 23:27:22
Jak 鈍i徠ecznie ju prawie! :) Musz na te 鈍i皻a koniecznie zrobi keks, b璠zie tym razem zamiast sernika.
-
2010/11/15 06:48:59
oj ida swieta:)
-
2010/11/15 12:39:01
Fundn rodzince na 鈍i皻a. Zw豉szcza, 瞠 to zdj璚ie mnie hipnotyzuje :)
-
ugotujmy
2010/11/15 20:46:20
lubi domowy keks. ten upieczony przez Mam, z mn鏀twem kolor闚 w 鈔odku zawsze jest najpyszniejszy.
-
dagmara_65
2010/11/16 10:45:40
Prezentuje si arcyapetycznie!
-
2010/11/20 20:21:45
Oj u ciebie tez juz tak swiatecznie. Ladny keks.
-
zauberi
2011/12/07 16:02:45
upiek豉m dzisiaj, mam pytanko co mo瞠 by przyczyn dosy twardej sk鏎ki? 字odek jest mi璚iutki ale z zewn徠rz twardy :/, mam nadziej, 瞠 zmi瘯nie
-
2011/12/07 17:58:06
zauberi
Powiem szczerze, 瞠 nie wiem, my郵, 瞠 zmi瘯nie, pozdrawiam;)
-
zauberi
2011/12/07 20:10:36
:) mam tak nadziej, cho widz帷 tempo spo篡wania przez domownik闚 nie wiem czy tego doczekamy ;)




Loading



Durszlak.pl





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...