Sprawdzone przepisy kulinarne ze zdj璚iami. Po陰czenie tradycyjnych polskich potraw ze wschodnimi smakami.
Blog > Komentarze do wpisu

Ciastka pe軟oziarniste Graham

Ciastkami tymi mo積a bez wyrzut闚 sumienia zajada si o ka盥ej porze dnia. Na 郾iadanie b璠 wy鄉ienite posmarowane 造瞠czk ulubionych konfitur, a na podwieczorek pokruszone do jogurtu z dodatkiem 鈍ie篡ch owoc闚, dodadz nam energii na reszt dnia. Mo積a je, tak瞠 wykorzysta jako baz spodu do sernika, b璠zie wtedy nie tylko pyszny, ale r闚nie bardzo zdrowy, jak widzicie sposob闚 na wykorzystanie ich jest naprawd wiele, wszystko zale篡 od Was, gor帷o polecam, przepis z tej strony.

Sk豉dniki na 25 sztuk:

  • 280 g m彗i pszennej pe軟oziarnistej typ 1850
  • 60 g m彗i kukurydzianej
  • 80 g cukru pudru
  • 100 g mas豉 (mocno sch這dzonego)
  • szczypta soli
  • 80 ml lodowatej wody

Wykonanie:

M彗 pszenn, kukurydzian, cukier, s鏊 i bardzo dobrze sch這dzone mas這 rozdrobni w blenderze do momentu, gdy powstanie sypka kruszonka. Kruszonk przesypa do miski, dola wod i zagnie嗆 ciasto, sch這dzi w lod闚ce przez godzin. Sch這dzone ciasto rozwa趾owa na 3-4 mm, ostrym d逝gim no瞠m ci望 ciasto w prostok徠y 5x8 cm. Piekarnik rozgrza do 180蚓 z termoobiegiem, ciastka uk豉da na blaszce wy這穎nej pergaminem i piec w zale積o軼i od grubo軼i 13-15 minut.

Smacznego;)

wtorek, 25 stycznia 2011, urszula_d73

Polecane wpisy

Komentarze
zauberi
2011/01/25 18:22:33
super ciastka, lubi takie zdrowe przek御ki, niedawno robi豉m ciastka digestive te pyszne i z m彗 pe軟oziarnist.
-
wiosenka27
2011/01/25 18:24:20
Wspaniale si prezentuj:)
-
Go嗆: , 81.219.137.*
2011/01/25 18:25:10
安ietne! Domowe herbatniki, bomba! www.dusiowa-kuchnia.blogspot.com
-
2011/01/25 18:32:58
Ula przepis rewelacyjny, a ciastka wygl康aj idealnie:) oczywi軼ie zapisuj do wypr鏏owania:) pozdrawiam
-
Go嗆: kornik, *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2011/01/25 18:43:05
jakie one 豉dne! no i zdrowe, nic tylko zajada!
-
russkaya
2011/01/25 18:54:56
Ale one r闚niutkie! Takie idealne! :)
-
kahlan84
2011/01/25 18:55:00
Fantastycznie wygl康aj, czego takiego szuka豉m :) i wydaj si 豉twe, dzi瘯i
-
zaytoona
2011/01/25 19:03:00
奸iczne maj dziurki! W og鏊e, 鈍ietne s. :)
-
flusso
2011/01/25 19:15:44
Jakie pi瘯ne, jakie r闚niutkie! i te dziurki! Rewelacja! :)
-
Go嗆: , *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2011/01/25 20:22:18
Ale fajne! a jakie kszta速ne!! Przepis sobie zapisuj do wypr鏏owania:) Pzdr Aniado
-
mikimama
2011/01/25 20:27:56
Jakie one 郵iczne i r闚niute鎥ie! Podziwiam!
-
Go嗆: Atria, *.dynamic.chello.pl
2011/01/25 21:02:32
υ.. wygl康aj wzorowo! Jak prosto z piekarni.. albo z biuletynu dla cukiernik闚..albo z reklamy! 安ietnie!
-
kulinarnespotkania
2011/01/25 21:46:58
ach, jakie cudne:) schrupalabym je ze smakiem:)
przepis zapisany i wyprobuje na pewno:)
-
majanaboxing
2011/01/25 22:07:59
安ietne s takie domowe herbatniczki :) 奸iczne zdjecia :)
-
panna_malwinna
2011/01/26 08:16:47
ale genialne. na pewno do zrobienia, tylko ja nigdzie nie mog m彗i graham upolowa, mam tylko pszenn razow 2000. mo瞠 jak znajd to takie poczyni;)
-
aprespe
2011/01/26 09:26:52
Nie do嗆 瞠 pyszne, to jeszcze zdrowe. Lubi takie po陰czenie.
-
2011/01/26 10:30:07
Ciasteczka wygl康aj przepysznie ... mniam !:)
-
2011/01/26 10:47:45
Bardzo dzi瘯uj za wszystkie komentarze, bardzo..., bardzo;)
-
chantel111
2011/01/26 11:19:00
鈍ietnie si prezentuj
-
zjedz_mnie
2011/01/26 12:18:21
Ciasteczka nie powiem, wygl康aj bardzo zach璚aj帷o. Na tyle mnie zainteresowa造, 瞠 przepis do wypr鏏owania zosta zakwalifikowany ;]
-
cukrowawrozka
2011/01/26 15:42:07
Jako wielbicielka ciasteczek zbo穎wych jestem oczarowana. :)
-
Go嗆: Missaygon, *.cdma.centertel.pl
2012/03/14 00:36:46
W豉郾ie upiek豉m te ciasteczka - s genialne!!! :) Cho jeszcze ciep貫 to ju nie mog豉m si im oprze :) Co prawda nie mia豉m akurat m彗i kukurydzianej i zast徙i豉m j tortow (450) ale i tak wysz造 wy鄉ienite. Zdecydowanie polecam i zapisuj w "ulubionych" w swojej ksi捫eczce ;)
-
joannab_jb
2012/03/21 10:35:55
Upiek豉m te ciasteczka. Da豉m o po這w mniej cukru, bo mia造 by dla niemowlaka. Ale wysz造 strasznie twarde, ju jak wyci庵n窸am ciasto z lod闚ki to by這 b. twarde, nie da這 rady go rozwa趾owa. Co zrobi豉m 幢e?
-
Go嗆: urszula_d73, *.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl
2012/03/21 15:26:24
joannab_jb
Ka盥a m彗a ma inn wilgotno嗆 i r騜nie ch這nie wod, dlatego czasem warto zda si na wyczucie. Nast瘼nym razem dodaj tyle wody aby ciasto da這 si swobodnie rozwa趾owa, powinno po sch這dzeniu przypomina ciasto kruche, pozdrawiam.
-
joannab_jb
2012/03/21 18:14:50
Dzi瘯uje za szybk odpowiedz, na pewno jeszcze spr鏏uj je zrobi.




Loading



Durszlak.pl





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...