Sprawdzone przepisy kulinarne ze zdj璚iami. Po陰czenie tradycyjnych polskich potraw ze wschodnimi smakami.
Blog > Komentarze do wpisu

Bezy

Z bezami sprawa jest dosy trudna, chocia sk豉dnik闚 jest niewiele i sam proces przygotowania wydawa by si mog這 nie taki skomplikowany, to efekt ko鎍owy, nie zawsze jest zadowalaj帷y. W przygotowaniu tego s這dkiego wypieku bezwzgl璠ne jest zachowanie kilku istotnych zasad, daj帷ych nam mo磧iwo嗆 osi庵ni璚ie sukcesu. Bardzo istotn kwesti jest 鈍ie穎嗆 jaj, jak r闚nie dok豉dne oddzielenie bia貫k od 鄴速ek, nie bez znaczenia jest, tak瞠 fakt, aby naczynia i sprz皻 by造 dok豉dnie umyte i osuszone. To tylko kilka uwag, kt鏎e pomog Wam bez problemu sprosta wyzwaniu, my郵, 瞠 stosuj帷 si do tych wskaz闚ek, jak r闚nie przestrzegaj帷 dok豉dnie proporcji i sposobu wykonania, b璠ziecie mogli ciszy si z udanego wypieku, zapraszam.

Sk豉dniki:

  • 4 bia趾a
  • 250 g drobnego cukru do wypiek闚
  • szczypta soli

Wykonanie:

Bia趾a ubi dodaj帷 szczypt soli, ubija na najwy窺zych obrotach miksera do momentu, a bia趾a b璠 sztywne. Odwa穎ny cukier dosypywa ma造mi porcjami, nie przerywaj帷 miksowania, najlepiej po jednej 造盧e, za ka盥ym razem miksuj帷 po ok. 10 sekund, proces b璠zie d逝gotrwa造, ale tak musi by. Gotowa masa na bezy ma by sztywna, b造szcz帷a i g豉dka.

Worek cukierniczy z ozdobn ko鎍闚k nape軟i przygotowan mas, wyciska niewielkie bezy, na blaszk wy這穎n dobrym papierem do pieczenia, nie trzeba go niczym nat逝szcza.

Piekarnik nagrza do 120蚓, najlepiej z termoobiegiem i piec (suszy) bezy, w zale積o軼i od wielko軼i, od 1.5 h do 2 h.

Smacznego;)

wtorek, 08 marca 2011, urszula_d73
Tagi: cukier bia趾a

Polecane wpisy

Komentarze
zauberi
2011/03/08 16:52:28
zgadzam si, 瞠 bezy to nie taka prosta sprawa, ale jaka satysfakcja jak si udaj :)
-
kulinarnespotkania
2011/03/08 17:15:50
cudne:)
-
judik1119
2011/03/08 17:22:11
Jakie ma貫 郵iczno軼i:)
-
darki85
2011/03/08 17:47:14
fakt, robi豉m raz i nie za dobrze mi wysz造 ;/ ale jak to si m闚i: praktyka czyni mistrza (;
poprosz kilka do kawki (;
-
mikimama
2011/03/08 19:09:32
Fajne s這dkie ca逝ski...
-
bozena-1968
2011/03/08 19:23:11
Fajnie wygl康aj.
-
wykrywaczsmaku
2011/03/08 19:31:54
Wspania豉 g喚bia ostro軼i! Masz maila od nas! :) Pozdrawiamy!
-
flusso
2011/03/08 20:10:38
Prze郵iczne male雟twa :)
-
2011/03/08 20:28:29
pi瘯ne! jak bia貫 ob這czki :)
pozdrawiam ciep這!
-
majanaboxing
2011/03/08 21:55:22
Pi瘯ne ma貫 beziki:)
-
emma001
2011/03/08 22:25:43
ja jeszcze nie robi豉m bo si boje:) ale kiedys sie prze豉mi:)
-
majazteca
2011/03/09 07:49:10
Sliczne malutkie beziki :) I sliczne zdjecia.

Pozdrawiam.

-
2011/03/09 08:38:27
Pozdrawiam Wszystkich i dzi瘯uj za wszystkie komentarze.
-
2011/03/12 13:56:39
Bez闚 jeszcze nie piek豉m, zawsze mam te same obawy, Twoje wygl康aj idealnie, dzi瘯uj za wskaz闚ki, co do przygotowania tej s這dko軼i ....




Loading



Durszlak.pl





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...