Sprawdzone przepisy kulinarne ze zdj璚iami. Po陰czenie tradycyjnych polskich potraw ze wschodnimi smakami.
Blog > Komentarze do wpisu

Ma郵ana brioszka

Ma郵ana, 鄴販iutka i pachn帷a dro盥瘸mi, aby uzyska intensywnie 鄴速y kolor u篡豉m niewielkiej ilo軼i sproszkowanej kurkumy. Jej dodatek sprawia, 瞠 ciasta dro盥穎we, jak r闚nie biszkoptowe zyskuj na wygl康zie. Brioszka ta, to ekspresowy wypiek, kilka chwil wyrabiania i tyle samo na wyrastanie, i ju w ca造m domu roznosi si ma郵any zapach. Lubimy odrywa je jeszcze ciep貫, smarowa mas貫m lub d瞠mem i delektowa si, popijaj帷 mlekiem, polecam, przepis zaczerpni皻y z porannego programu Dzie dobry tvn.

Sk豉dniki:

  • 350 g m彗i
  • 50 g drobnego cukru
  • 7 g suchych dro盥篡
  • szczypta soli
  • 80ml mleka
  • 20 ml 鄉ietanki 22%
  • 3 jajka
  • 160 g mi瘯kiego mas豉
  • szczypta sproszkowanej kurkumy

Wykonanie:

M彗, cukier, s鏊, dro盥瞠, jajka, mleko, 鄉ietank, umie嗆 w misce, wymiesza, a nast瘼nie wyrobi ciasto robotem kuchennym, po oko這 5 minutach doda mas這, wyrabia, a ciasto nie b璠zie przykleja這 si do brzeg闚 naczynia. Prze這篡 je do miski, przykry 軼iereczk i odstawi do wyro郾i璚ia na oko這 40 minut. Z ciasta lepi ma貫 kulki i uk豉da je obok siebie (tak aby si dotyka造) w pod逝積ej formie wy這穎nej papierem do pieczenia, od這篡 do wyro郾i璚ia na oko這 20 minut. Wierzch posmarowa roztrzepanym jajkiem, dzi瘯i czemu bu趾i b璠 mia豉 pi瘯ny rumiany kolor. Piec 30 minut w 180蚓.

Smacznego;)

czwartek, 21 kwietnia 2011, urszula_d73

Polecane wpisy

Komentarze
anna.kaminska.pl
2011/04/21 18:56:17
奸iczna! takie uwielbiam.

kuchennymidrzwiami.blogspot.com/
-
flusso
2011/04/21 19:29:10
Oj, porwa豉bym ca陰 blaszk! Jeszcze gor帷 :)
-
kucharnia
2011/04/21 19:36:10
Pi瘯na! Jestem zachwycona zdj璚iami i brioszk!
Podziwiam i pozdrawiam 鈍i徠ecznie!
-
2011/04/21 19:52:05
pi瘯ne zdj璚ia, smakowita brioszka i apetyczny opis:) pozdrawiam Ule鎥o
-
zauberi
2011/04/21 19:57:17
ch皻nie wezm sobie kawa貫k :)
-
majanaboxing
2011/04/21 20:13:59
O matko, cudowna! Pi瘯ne zdj璚ia, szczeg鏊nie to drugie.
Pozdrowienia:)
-
majazteca
2011/04/21 20:23:51
Cudowna! Zamarzyla mi sie taka brioszka na jutrzejsze sniadanko... :)
-
2011/04/21 20:29:33
Przecudna, puszysta, ma郵ana ach nie mog si napatrze :)
-
judik1119
2011/04/22 00:02:07
Jakie pi瘯ne, takie puszyste i mi璚iutkie:)
-
2011/04/23 18:17:38
Co pysznego ... wygl康a wspaniale !:)
-
Go嗆: Wioletta, *.bsi.3s.pl
2011/04/23 19:52:16
Pi瘯ne !!!!
-
annas1964
2011/04/26 19:17:51
Ale pyszno軼i, a chcia這by si urwa tak cho熲y najmniejsz:)
W tym roku po raz pierwszy w 篡ciu upiek豉m na 鈍i皻a mazurka. Skorzysta豉m z Twojego przepisu. By to mazurek kokosowy. Wyszed przepyszny. Wspania貫 kruche ciasto i przepyszne , kokosowe wype軟ienie ciasta. Palce liza:)
Dzi瘯uj za przepis.
Pozdrawiam:)
-
2011/04/27 07:50:10
Bardzo si ciesz, 瞠 smakowa, pozdrawiam;)




Loading



Durszlak.pl





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...