Sprawdzone przepisy kulinarne ze zdj璚iami. Po陰czenie tradycyjnych polskich potraw ze wschodnimi smakami.
Blog > Komentarze do wpisu

Plombir 鄉ietankowy

Lody najlepsze z najlepszych, 鄉ietankowe, przepyszne w smaku i idealne w konsystencji, rewelacyjne to nie to s這wo, ale niestety nie dla tych, kt鏎zy dbaj o lini;) s, bowiem kaloryczne! Wspania造 przepis od Chadeyki z tej strony, b璠zie moim bazowym przepisem do eksperymentowania z r騜nymi smakami, my郵, 瞠 sprawdzi si te w wersji z owocami. Polecam do wypr鏏owania, ja zrobi豉m od razu z podw鎩nej porcji.

Sk豉dniki:

  • 300 ml pe軟ot逝stego mleka 3,2%
  • 250 ml 鄉ietany krem闚ki 30%
  • 35 g mleka w proszku
  • 90 g cukru
  • 10 g m彗i ziemniaczanej
  • 1 cukier wanilinowy lub kilka kropli esencji waniliowej

Wykonanie:

Mleko w proszku, cukier i cukier wanilinowy wymiesza, dola 200 ml mleka i zagotowa. Do pozosta貫go mleka doda m彗 ziemniaczan, rozmiesza i wla do gotuj帷ego si mleka, doprowadzi do wrzenia, ugotowa budy, wystudzi.

妃ietan krem闚k dobrze sch這dzi, ubi mikserem na najwy窺zych obrotach, nie przerywaj帷 miksowania doda porcjami zimny budy, ca這嗆 dobrze wymiesza, mieszank prze這篡 do maszyny do lod闚, kr璚i lody 25-30 minut.

Lody prze這篡 do kubeczk闚, wstawi do zamra瘸lki i po kilkunastu minutach podawa.

Smacznego;)

sobota, 14 maja 2011, urszula_d73

Polecane wpisy

Komentarze
2011/05/14 15:39:26
O nie ale mam na nie teraz ochot aaaaa........ trzeba jutro skoczy do sklepu po 鄉ietan :)
-
milk_chocolate84
2011/05/14 16:28:54
dobrze 瞠 mam lody w zamra瘸lniku, bo ju bym lecia豉 do sklepu ;) 安ietne fotki!
-
wiosenka27
2011/05/14 16:50:15
Rewelacja. Musz spr鏏owa:)
-
2011/05/14 17:09:32
a 郵inka cieknie na ich widok,mniam
-
lutka40
2011/05/14 17:47:04
奸inka cieknie
-
judik1119
2011/05/14 18:41:31
Rewelacje-mniam!:)
-
2011/05/14 18:46:05
cud-mi鏚 :) i co tam 瞠 kaloryczne :)
-
wbrzuchu
2011/05/14 19:27:15
Niesamowicie apetyczne zdj璚ia:)
-
kulinarnespotkania
2011/05/14 21:13:22
wow! co za pysznosci:)
-
Go嗆: atria, *.dynamic.chello.pl
2011/05/14 21:44:29
Ja si tam nie boj o lini bo 獞icz regularnie/ Zdj璚ia prze.. prze.. wygl康aj jak z ok豉dki magazynu kulinarnego, pierwsza klasa.. bardzo mi si podobaj.! Ja do lod闚 dopiero si przymierzam, planuj bazyliowe semifreddo w wolnym czasie zrobi..:)
-
karmel-itka
2011/05/14 22:05:15
jakie smakowite te zdj璚ia...
j瞛yk mi ucieka xd
wspania造 przepis. musz, no musz go zanotowac!
-
2011/05/15 09:04:39
Super przepis!
-
2011/05/15 13:12:38
Przepis zapisa豉m b造skawicznie, b璠 robi 100 % ;), Wygl康aj przepysznie ....

Pozdrawiam cieplutko :)
-
Go嗆: DaisyDukes, *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2011/05/15 15:50:45
鈍ietne...! a lody to taki deser gdzie liczenie kalorii nie ma sensu. :p Wol si skupi na ob貫dnym smaku. Pi瘯ne zdj璚ia :)
-
2011/05/15 17:37:32
Ula powali豉 mnie na kolana, jak zwykle:) ...deser wspania造, oj zjad豉bym kubeczek:) pozdrawiam
-
2011/05/16 10:41:16
Dzi瘯uj za wszystkie komentarze, jest mi niezmiernie mi這, pozdrawiam;)
-
Go嗆: michelle_19, *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2011/05/20 21:19:09
Pyszno軼i!!!! Uwielbiam lody:) a te domowej roboty s najlepsze. Tak to jest z lodami, 瞠 je郵i chcemy, 瞠by mia造 fajn konsystencj to musz mie spor ilo嗆 t逝szczu, te kupne maj mniej kcal, ale wi璚ej chemicznych dodatk闚. A i jeszcze jedno jestem na to uczulana, zboczenie zawodowe, napisa豉 "鄉ietan", a powinno by "鄉ietanka". 妃ietana to ta kwa郾a, ukwaszona w procesie fermentacji mlekowej, a 鄉ietanka to ta s這dka ;) Pozdrawiam jestem wiern czytelniczk pi瘯ne zdj璚ia:)




Loading



Durszlak.pl





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...