Sprawdzone przepisy kulinarne ze zdj璚iami. Po陰czenie tradycyjnych polskich potraw ze wschodnimi smakami.
Blog > Komentarze do wpisu

Rolada z rabarbarem

rolada z rabarbarem

Ch皻nie podziel si z Wami moim nowym przepisem na super szybk i pro軼iutk rolad. Jedli軼ie ju tak z rabarbarem? Powiem szczerze, 瞠 nie my郵a豉m, 瞠 wyjdzie taka dobra. Mia豉m obawy, czy rabarbar zd捫y zmi瘯n望 w kr鏒kim czasie, podczas pieczenia biszkoptu. Rolad piek豉m niespe軟a 20 minut, ale to wystarczy這, aby rabarbar rozp造wa si w ustach, a ciasto niemal natychmiast znikn窸o z talerza, gor帷o polecam!

Sk豉dniki:

  • 500 g rabarbaru
  • 50 g cukru

Ciasto:

  • 4 jajka( oddzieli bia趾a od 鄴速ek)
  • szczypta soli
  • 6 造瞠k cukru
  • 3 造磬i oleju ro郵innego
  • 8 造瞠k m彗i pszennej
  • 0.5 造瞠czki proszku do pieczenia

Wykonanie:

Rabarbar oczy軼i, umy i pokroi w 1 cm kawa趾i, u這篡 na blach ( tak z piekarnika) wy這穎n papierem do pieczenia i posypa cukrem.

Bia趾a ubi na sztywn pian ze szczypt soli, do ubitej piany doda cukier i po jednym 鄴速ku, dola olej, chwilk ubija do po陰czenia si sk豉dnik闚.

M彗 przesia z proszkiem do pieczenia, doda do ubitej masy i bardzo delikatnie za pomoc 這patki wymiesza. Gotowe ciasto wyla na roz這穎ny rabarbar, wyr闚na i wstawi do piekarnika. Piec 20 minut w 170蚓.

Po upieczeniu, ciasto odstawi na kilka minut, aby lekko przestyg這, nast瘼nie posypa delikatnie przesianym cukrem pudrem i wy這篡 na 軼iereczk, zdj望 papier do pieczenia i zwin望 w rulon. Rolad mo積a polukrowa i posypa wi鏎kami kokosowymi lub opr鏀zy cukrem pudrem.

Smacznego;)

rolada z rabarbarem

poniedzia貫k, 23 maja 2011, urszula_d73

Polecane wpisy

Komentarze
diablica66
2011/05/23 17:50:25
ζdnie si prezentuje.
-
wiosenka27
2011/05/23 18:24:37
安ietny przepis. I bardzo orginalny:)
-
2011/05/23 18:45:28
Pi瘯nie wygl康a :)
-
2011/05/23 18:51:01
przepis bardzo ciekawy ,a rolada wyj徠kowej urody
-
2011/05/23 19:19:19
piekna Ci wyszla ta rolada
-
bozena-1968
2011/05/23 20:31:55
Warto spr鏏owa, przepis zapisa豉m...
-
zauberi
2011/05/23 20:36:22
bardzo ciekawy pomys! Zapisuj sobie :)
-
majanaboxing
2011/05/23 20:54:11
Przepysznie wygl康a ta rolada! Cudownie wiosenne zdjecia. Ach!
-
2011/05/23 21:07:20
Bardzo pyszne i lekkie ciasto!
-
wykrywaczsmaku
2011/05/23 21:34:53
pi瘯nie si prezentuje, bardzo apetyczna!
-
zawsze.e.ewelajna
2011/05/23 21:51:00
Wygl康a rewelacyjnie - bior wszystko, co z rabarbarem, ale Twoja propozycja wy鄉ienita:)
-
kulinarnespotkania
2011/05/23 21:53:37
bardzo fajny przepis:) a zdjecia sa cudne:)
-
2011/05/23 22:03:14
i ona sie tak bez problemu zwinie i "zwi捫e" ze sob? ...no to bosko:) wygl康a pi瘯nie. Ule鎥o zachwycasz jak zawsze:) pozdrawiam
-
bernadeta75
2011/05/23 22:13:11
鈍ietnie wyglada fajny pomys.
-
2011/05/23 22:24:10
Dzi瘯uje Wam za wszystkie, jak瞠 mi貫 komentarze, mi這 mi, 瞠 do mnie zagl康acie, pozdrawiam serdecznie;)
-
karmel-itka
2011/05/23 23:23:17
pon皻na.
wygl康a niebia雟ko. mog kawa貫czek?
-
burczymiwbrzuchu
2011/05/24 08:55:06
Takiej rolady jeszcze nie widzia豉m, poprosz kawa貫k!:)
-
judik1119
2011/05/24 14:37:04
Tak pieczonej rolady jeszcze nie pr鏏owa豉m:) Pyszna:)
-
2011/05/27 22:54:06
Rolada wygl康a cudnie .......
-
2011/05/31 17:14:13
Hej! Zagl康am dzisiaj do Ciebie po dwumiesi璚znej nieobecno軼i na naszym kulinarnym blogowisku i ... jestem zachwycona zdj璚iami. S re-we-la-cy-jne! Pozdrawiam serdecznie :)
-
2011/05/31 17:48:03
Bardzo dzi瘯uj..., pozdrawiam;)
-
Go嗆: , *.pools.arcor-ip.net
2011/06/29 17:23:04
Swietna rolada. Dzisiaj upieklam, dodalam jeszcze troche truskawek pokrojonych w plasterki i jest swietna. Moim zdaniem najlepsza lekko ciepla z lodami waniliowymi. Ten przepis bedzie napewno powtarzany.




Loading



Durszlak.pl





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...