Sprawdzone przepisy kulinarne ze zdj璚iami. Po陰czenie tradycyjnych polskich potraw ze wschodnimi smakami.
Blog > Komentarze do wpisu

Beza francuska z malinami

beza francuska z malinami

Podana w formie mini-pavlovej, lecz z wykorzystaniem zupe軟ie innej i dosy zaskakuj帷ej techniki wykonania. Jest to najszybszy deser bezowy, jaki znam, nie musimy dozowa po jednej 造盧e cukru ubijaj帷 bia趾a, wi璚 na zrobienie ca這軼i potrzebujemy naprawd niewiele czasu. Smakuje idealnie z ubit 鄉ietank krem闚k, syropem malinowym i soczystymi malinami. Do ubijania 鄉ietanki pomijam dodatek cukru, gdy w samej bezie jest go, jak dla mnie i tak sporo, no, ale c騜, ob喚dna s這dycz to znak rozpoznawczy ka盥ej bezy. Technik wykonania deseru podzieli si Luca Montersino, polecam!

Sk豉dniki na 3 sztuki:

  • 115 g bia貫k
  • 115 g cukru
  • 115 g cukru
  • 200 g 鄉ietanki krem闚ki 36%
  • maliny

Wykonanie:

Do bia貫k wsypa 115 g cukru, lekko podgrza do 36-38ºC, ubi na najwy窺zych obrotach miksera, do momentu gdy masa zacznie lekko b造szcze. Wy陰czy mikser, dosypa porcjami pozosta陰 cz窷 cukru i za pomoc 這patki delikatnie wymiesza.

Piekarnik nagrza do 160蚓, blach wy這篡 papierem do pieczenia, od ma貫go talerzyka odrysowa trzy ko豉, wy這篡 bia趾a. Wstawi blaszk do piekarnika i zmniejszy temperatur do 120ºC, piec z termoobiegiem 30-35 minut, wystudzi, udekorowa bit 鄉ietan i malinami.

Smacznego;)

beza francuska z malinami

beza francuska z malinami

wtorek, 27 wrze郾ia 2011, urszula_d73

Polecane wpisy

Komentarze
russkaya
2011/09/27 12:41:56
Bajeczne te bezy! Uwielbiam je za ich chrupko嗆 i lekko ci庵n帷y 鈔odek...ach, rozmarzy豉m si :)
-
asiek_ba
2011/09/27 13:23:12
Ale cudnie si prezentuje! Faktycznie zupe軟ie inny spos鏏 wykonania. Trzeba b璠zie kiedy przetestowa:
Pozdrawiam
Asiek:)
-
dusiowaa
2011/09/27 16:37:08
niebo w g瑿ie:)
-
majanaboxing
2011/09/27 17:16:42
Wygl康a bajecznie i elegancko, a przy tym pysznie:)
-
2011/09/27 18:31:32
Beza plus maliny r闚na si kulinarny odlot!
-
2011/09/27 22:41:14
U鈍iadomi豉m sobie, jak dawno nie jad豉m bezy. Nast瘼nym razem musz wypr鏏owa tej techniki. Mam tylko pytanie, czy mierzy豉 temperatur termometrem, czy tak na oko?
-
2011/09/28 07:49:52
kabamaiga
Tak, temperatur najlepiej zmierzy termometrem, ale na "oko" te mo積a. Bia趾a maj by lekko ciep貫, a 瞠 dosypujemy od razu du膨 ilo嗆 cukru to na pewno si nie zetn, pozdrawiam.
-
2011/09/28 12:01:22
Faktycznie bardzo odmienny spos鏏 przygotowania od typowej bezy ...ale widz, ze beza wychodzi cudowna .... musz kiedys spr鏏owa przygotowa pavlov w taki spo塭b:) pozdrawiam Ule鎥o
-
2011/10/03 19:57:02
Beza prezentuje si ob喚dnie, smaka mi narobi豉, 瞠 hej !:)

Pozdrawiam cieplutko :)
-
Go嗆: Zuza, *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2011/10/06 20:23:38
ciekawa :)




Loading



Durszlak.pl





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...