Sprawdzone przepisy kulinarne ze zdj璚iami. Po陰czenie tradycyjnych polskich potraw ze wschodnimi smakami.
Blog > Komentarze do wpisu

Domowy ser

domowy ser

Nie mog豉m si powstrzyma, aby nie wypr鏏owa tego przepisu, jest zaskakuj帷y. Twaro瞠k wyszed rewelacyjny, delikatny i kremowy, polecam! Przepis z rina-homechef.com.

Sk豉dniki:

  • 1 litr kefiru
  • miejsce w zamra瘸lce;)

Wykonanie;

Kefir zamrozi, zamro穎ny prze這篡 na sitko wy這穎ne gaz (nakry ko鎍ami gazy). Zostawi do pe軟ego rozmro瞠nia w temperaturze pokojowej (na oko這 10 godzin), do momentu gdy serwatka ca趾owicie 軼ieknie.

domowy ser

Drugi przepis jest r闚nie ciekawy, to ser przypominaj帷y ser 鄴速y, ale z jajek i mleka, polecam r闚nie ten eksperyment, przepis z forum say 7.

Sk豉dniki:

  • 8 jajek
  • 1 szklanka 鄉ietany 12%
  • 1 litr mleka
  • 1 造磬a cukru
  • 1 造瞠czka soli

Wykonanie:

Wszystkie sk豉dniki dok豉dnie wymiesza za pomoc r霩gi. Przela do garnka z grubym dnem i podgrzewa na ma造m ogniu oko這 45 minut, od czasu do czasu mieszaj帷.

Zwa穎ny ser prze這篡 na sitko, obci捫y, wstawi do lod闚ki na 10 godzin. Podawa z pieczywem.

Smacznego;)

domowy ser

domowy ser

domowy ser

鈔oda, 12 pa寮ziernika 2011, urszula_d73

Polecane wpisy

Komentarze
dyrdymalki
2011/10/12 12:31:35
ooo fajne pomys造 :) ja robi na podpuszcze, ale te przepisy te wypr鏏uj :)
-
2011/10/12 13:25:57
Ciekawe pomys造 :)
-
majanaboxing
2011/10/12 17:12:06
安ietny pomys, a ser wygl康a pysznie. Pi瘯ne zdjecia :)
-
2011/10/12 17:59:03
proste i ma這 pracoch這nne przepisy:) bardzo ciekawe i musze je kiedys wypr鏏owa:) a p騧niej w ko鎍u zrobie koryci雟kie, w kt鏎ym si zakocha豉m:)
-
aga-aa
2011/10/12 21:55:37
zabieram si ju blisko od 2 lat do zrobienia domowego sera i ci庵le si boj, 瞠 nie wyjdzie :( uk這n w Twoj stron
-
2011/10/15 18:49:57
Wygl康a przepysznie ....
-
Go嗆: Agnieszka, *.internetdsl.tpnet.pl
2015/05/10 14:13:00
Bardzo polecam wypr鏏owanie serka o nazwie Labneh , kt鏎y robi si z jogurtu greckiego :) Jest wspania造 .
Jogurt grecki ( w sklepach wyb鏎 jest ogromny lecz warto poszuka jogurtu bez dodatku mleka w proszku ) lekko solimy, wstawiamy do lod闚ki na 2-3 godziny. Wylewamy na sitko wy這穎ne gaz, po pierwszym odciekni璚iu gaz zwi您ujemy sznureczkiem i zawieszamy nad zlewem na ok, 8 godzin. Otrzymamy wspania造 kremowy serek do kt鏎ego mo積a doda zio豉, czosnek lub ulubion przypraw.
Z serka po porz康nym odciekni璚iu mo積a zrobi kuleczki wielko軼i orzecha, obtoczy je w zio豉ch i przyprawach i zala dobr oliw . Bardzo polecam :)




Loading



Durszlak.pl





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...