Sprawdzone przepisy kulinarne ze zdj璚iami. Po陰czenie tradycyjnych polskich potraw ze wschodnimi smakami.
Blog > Komentarze do wpisu

Ucierane ciasto z jab趾ami

ucierane ciasto z jab趾ami

Ma郵ane z dodatkiem du瞠j ilo軼i jab貫k, pokrojonych w wi瘯sze kawa趾i. Ciasto na co dzie, szybkie i bezproblemowe. Zrobi豉m je w wersji 豉ciatej;) cz窷 ciasta jest kakaowa, druga jasna, ale w jednym kolorze, jak najbardziej te b璠zie pyszne. Zdecydowanie najlepsze ucierane ciasto w blogu, kt鏎e poddaje si r騜nym modyfikacjom, jab趾a mo積a zast徙i innymi owocami, wi瘯sze mro穎ne tj. truskawki czy 郵iwki trzeba rozmrozi na papierowym r璚zniku, te mniejsze mo積a doda do ciasta bez rozmra瘸nia, gor帷o polecam.

Sk豉dniki na form 25cm x 35cm:

  • 6 jajek (oddzielnie bia趾a i 鄴速ka)
  • 180 g drobnego cukru
  • 250 g mas豉 lub margaryny
  • 300 g m彗i pszennej
  • 2 造瞠czki proszku do pieczenia
  • 1 造磬a ciemnego kakao, z g鏎k
  • 2 造磬i mleka
  • 1 造磬a cukru z prawdziw wanili, lub 1 cukier wanilinowy
  • 5-6 jab貫k
  • cukier puder, do opr鏀zenia

Wykonanie:

草速ka, bardzo mi瘯kie mas這 i cukier dok豉dnie utrze. Bia趾a ubi na sztywn pian, m彗 przesia z proszkiem do pieczenia. Do utartych 鄴速ek doda pian z bia貫k i stopniowo dosypuj帷 m彗 wymiesza na jednorodn mas, najlepiej u篡wa do tego silikonowej 這patki. Ciasto podzieli na dwie cz窷ci, do jednej doda kakao i odrobin mleka, wymiesza.

Umyte jab趾a obra i pozbawi gniazd nasiennych, pokroi na 獞iartki, wi瘯sze sztuki na 鏀emki.

Form wy這篡 nat逝szczonym papierem do pieczenia, 造磬 nak豉da ciasto, najpierw jasne, p騧niej ciemne. Na wierzchu pouk豉da jab趾a. Piec 60 minut, w 180蚓, po upieczeniu opr鏀zy cukrem pudrem.

ucierane ciasto z jab趾ami

ucierane ciasto z jab趾ami

wtorek, 13 marca 2012, urszula_d73

Polecane wpisy

Komentarze
majanaboxing
2012/03/13 18:37:46
Cudownie wygl康a to ciacho! Te jab逝szka zatopione w nim boskie:-)
Pozdrowienia
-
chantel111
2012/03/13 18:57:26
uroczo wygl康a to ciasto :) tak ciep這, smacznie i domowo :)
-
Go嗆: kachna2086, 109.255.74.*
2012/03/13 19:05:18
dosta豉m 郵inotoku :))) pi瘯nie wygl康a i bez w徠pienia pyszne!
-
wiosenka27
2012/03/13 19:17:07
Pycha ciacho:)
-
2012/03/13 19:42:07
Wspania貫 jest. Niby proste, a jednak nie mog si powstrzyma, by nie rzuci si na monitor!
-
Go嗆: Berunia, *.dynamic.chello.pl
2012/03/14 12:42:53
Ciasto pi瘯nie wygl康a :)
Jakich najlepiej u篡 jab貫k? Szara reneta, anton闚ka?
-
2012/03/14 13:56:47
Do tego ciasta anton闚ka b璠zie lepsza.
-
2012/03/14 20:55:40
Ule鎥a niezmiennie mnie zachwycasz ... to ciasto jest po prostu cudowne:) ....
-
Go嗆: iwona, *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2012/12/10 16:35:18
Faktycznie ciasto wygl康a pysznie na zdj璚iu!:)
Ale mnie niestety nie wysz這 takie:(jest stanowczo cienkie:(placek. Nie wiem dlaczego,bo post瘼owa豉m wg.przepisu.
-
2012/12/10 18:28:59
Iwona
Nie wiem co mog這 by przyczyn tego, 瞠 ciasto nie wyros這. Pozostaje sprobowa jeszcze raz, bia趾a powinny by dobrze ubite i lekko wmieszane w ciasto, powodzenia.
-
2013/01/20 17:06:20
eorma o jakich wymiarach ma byc ?
-
2013/01/20 23:24:43
wlasnie upieklam i jest pyyyyyszny
-
Go嗆: Joann, *.zabrze.vectranet.pl
2013/09/17 16:58:11
W豉郾ie zabieram si za upieczenie tej pyszno軼i, moja blacha ma jednak wymiary 25x30. To niby tylko troch mniejsza ni ta z przepisu, nie chc jednak aby ciasto nie uda這 si... ostatnio przechodz jak捷 pechow pass z nowym piekarnikiem dlatego bardzo ostro積ie zabieram si za modyfikowanie przepis闚 ; ) Czekam na odpowied : )
-
Go嗆: , *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl
2014/01/27 21:06:15
to ciasto jest chyba na ma陰 blaszk , bo na du膨 jest za ma貫 , nie wyrasta. W豉snie wyj窸am z piekarnika, cienkie jak ciasto francuskie.




Loading



Durszlak.pl





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...