Sprawdzone przepisy kulinarne ze zdj璚iami. Po陰czenie tradycyjnych polskich potraw ze wschodnimi smakami.
Blog > Komentarze do wpisu

Konfitura z czerwonej cebuli

konfitura z czerwonej cebuli

Karmelizowana czerwona cebula w postaci konfitury. Przygotowana z dodatkiem czerwonego, wytrawnego wina, miodu i mas豉, to i軼ie 鈍i徠eczna propozycja. Aromatyczna i dosy s這dka, b璠zie idealnym dodatkiem do pieczonych mi瘰, kruchych tart czy sa豉tek. Idealnie komponuje si z serami, szczeg鏊nie wyra幡ymi w smaku tj. gorgonzola czy kozi, polecam.

Sk豉dniki na ½ litra:

  • o.5 kg czerwonej cebuli
  • 1 szklanka wody
  • 75 g mas豉
  • 120 g miodu naturalnego
  • 0.5 szklanki wytrawnego czerwonego wina
  • s鏊 do smaku
  • 1 造磬a octu winnego lub soku z cytryny

Wykonanie:

Cebul obra i pokroi w p馧plasterki. Podsma篡 na ma郵e nie rumieni帷, doda mi鏚. Gdy cebula b璠zie delikatnie podsma穎na, doda s鏊, wod, ocet i wino. Dusi, a wi瘯szo嗆 wody i wina wyparuje a cebula b璠zie mi瘯ka. Zdj望 z ognia i odstawi do wystygni璚ia.Najlepiej smakuje w temperaturze pokojowej.

konfitura z czerwonej cebuli

poniedzia貫k, 03 grudnia 2012, urszula_d73

Polecane wpisy

Komentarze
2012/12/03 15:51:43
Nie jad豉m jeszcze takowej konfitury Ule鎥o, ale bardzo mnie kusi swoim kolorem:) pozdrawiam
-
majanaboxing
2012/12/03 22:31:47
安ietna! Ma pi瘯ny kolor. Nigdy nie jad豉m,ale ch皻nie bym spr鏏owa豉 na takim chlebku na przyk豉d :)
-
Go嗆: Zuza, *.ssp.dialog.net.pl
2012/12/04 09:48:35
uo matko! ale intrygujesz!
-
2013/02/02 11:46:46
l康uje na li軼ie do wykonania :)
-
2013/03/03 22:43:28
Ciekawy pomys na dodatek :)
-
6benek
2013/04/30 21:17:26
Z ch璚i bym pozna smak takiej konfitury
-
Go嗆: Darios, *.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl
2015/12/03 20:12:10
Robi j ju z pi徠y raz. Pasteryzuje w niewielkich s這ikach "na raz". 安ietny dodatek np do piersi z kaczki. Paluszki liza. Czasami eksperymentuje z octem dodaj帷 balsamiczny z dodatkiem, ostatnio z nutk trufli..... Hmmmmmm ;-P w innym przepisie widzia貫m dodatkowo mi鏚 i tak mi juz zosta這. Polecam




Loading



Durszlak.pl





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...