Sprawdzone przepisy kulinarne ze zdj璚iami. Po陰czenie tradycyjnych polskich potraw ze wschodnimi smakami.
poniedzia貫k, 30 sierpnia 2010

Domowe pieczywo jest tym, czego najbardziej brakuje nam podczas pobytu na wakacjach, dlatego te nie zd捫y豉m jeszcze dobrze rozpakowa baga篡,podczas gdyciasto na czosnkowe bu貫czki ju ros這. Frajda dla tych, kto lubi czosnek, bo pachn i smakuj bardzo czosnkowo, nawet bez specjalnych dodatk闚 s pyszne, wystarczy posmarowa mas貫m, polecam.

Sk豉dniki na 20-22 sztuki:

  • 1 kg m彗i pszennej chlebowej typ 850
  • 11 g dro盥篡 suchych instant
  • 3 造磬i cukru
  • 2 造瞠czki soli
  • 3 造磬i oleju ro郵innego
  • 300 g ciep貫j wody
  • 300g ciep貫go mleka
  • 10-12 z帳k闚 obranego czosnku
  • 1 jajko do posmarowania bu貫czek

Wykonanie:

Czosnek rozdrobni blenderem, dodaj帷 kilka 造瞠kmleka na g豉dk mas, dro盥瞠 wymiesza z m彗, doda cukier, s鏊, ciep陰 wod, mlekoi wyrobi elastyczne ciasto. Pod koniec wyrabiania wla olej idoda czosnek, jeszcze przez chwil wyrabia, do po陰czenia si sk豉dnik闚.

Ciasto prze這篡 do wysmarowanej olejem miseczki, przykry 軼iereczk i odstawi w ciep貫 miejsce na 1 godzin do wyro郾i璚ia. Po tym czasie formowa bu貫czki nadaj帷 im kszta速 koniczynki, poprzez z陰czenie 3 jednakowej wielko軼i kuleczek o wadze ok 25 g i uk豉daj帷 je w formie na muffinki, mo積a tak瞠 zrobi wi瘯sze okr庵貫 bu貫czki, zostawi ponownie do napuszenia na 20 minut, posmarowa po wierzchu roztrzepanym jajkiem i piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180ºC.

Smacznego:)

Zak豉dki:
@ KONTAKT
Brownies i ciasta czekoladowe
Chleb i bu趾i
Ciasta biszkoptowe
Ciasta dro盥穎we
Ciasta francuskie i p馧francuskie
Ciasta kruche i p馧kruche
Ciasta parzone
Ciasta ucierane
Ciasteczka
Dania m帷zne i z ziemniak闚
Desery
Drugie dania
Makowce i ciasta z makiem
Ma貫 wypieki
Napoje
P帷zki, nale郾iki i bliny
Pierniki i ciasta z miodem
Potrawy z jajek
Przetwory
Przystawki i przek御ki
Serniki i ciasta z twarogiem
Sur闚ki i sa豉tki
Szarlotki i ciasta z jab趾ami
Torty
Wa積a uwaga
Zdj璚ia
Zupy i dodatki do zup




Loading



Durszlak.pl





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...