Sprawdzone przepisy kulinarne ze zdj璚iami. Po陰czenie tradycyjnych polskich potraw ze wschodnimi smakami.
czwartek, 10 grudnia 2009

Wi郾ie i mak to po陰czenie, kt鏎e bardzo pasuje do tego wypieku. Kwaskowe wi郾ie dodaj charakteru temu niezbyt wyrafinowanemu ciastu. Bardzo polecam, wykonanie to zaledwie kilka minut a efekt... .

Sk豉dniki:

  • 3 jajka (oddzieli 鄴速ka)
  • 100 g cukru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 200 g m彗i pszennej
  • 200 g mas豉 (mo瞠 by te margaryna)
  • 4 造磬i suchego maku
  • 1 造瞠czka proszku do pieczenia
  • 150 g wi郾i mro穎nych (ja u篡豉m z konfitur)

Wykonanie:

草速ka utrze z cukrem i cukrem waniliowym na puszyst mas, doda mi瘯kie mas這 (najlepiej jak wszystkie sk豉dniki maj tak sam temperatur tj. mas這 i jajka, zapobiega to warzeniu si ciasta). Do utartej masy doda przesian m彗 z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymiesza z ubit pian z bia貫k. Do 1/3 cz窷ci ciasta doda mak i wymiesza.

Keks闚k wysmarowa t逝szczem, wy這篡 bia貫 ciasto robi帷 przez 鈔odek zag喚bienie, w kt鏎e nak豉da makowe ciasto.

Na wierzchu u這篡 wi郾ie, piec 40 min w 1800C.

poniedzia貫k, 07 grudnia 2009

Od tego wszystko sizacz窸o

S這dka Pasja

Wspania豉 babka, kt鏎 piecze si niezmiernie szybko asmakuje wybornie, pachnie migda這wo jest lekka, wr璚z puszysta i cz瘰to go軼i na naszym stole.

Sk豉dniki:

  • 6 ca造ch jajek
  • 1 1/2 szkl.cukru
  • 1 cukier wanilinowy
  • 1 szkl. m彗i pszennej
  • 1/2 szkl. m彗i ziemniaczanej
  • 1 kostka margaryny
  • 1 造瞠czka proszku do pieczenia
  • 1 造磬a kakao
  • kilka kropel aromatu migda這wego

Wykonanie:

Ca貫 jajka zmiksowa z cukrem i cukrem wanilinowym. Margaryn roztopi i gor帷 stopniowo dolewa do masy jajecznej, dodaj帷 jednocze郾ie obydwie m彗i przesiane z proszkiem do pieczenia. Aby po upieczeniu ciasto pi瘯nie pachnia這 dola kilka kropel aromatu migda這wego, ciasto podzieli na 2 cz窷ci do jednej doda kakao.

Piec w formie na babk z kominem, wysmarowanej i wysypanej bu趾 tart. Wstawi do zimnego piekarnika, piec wok.150蚓-160蚓 przez 45 min.

Smacznego;-)

1 ... 56 , 57 , 58 , 59 , 60
 
Zak豉dki:
@ KONTAKT
Brownies i ciasta czekoladowe
Chleb i bu趾i
Ciasta biszkoptowe
Ciasta dro盥穎we
Ciasta francuskie i p馧francuskie
Ciasta kruche i p馧kruche
Ciasta parzone
Ciasta ucierane
Ciasteczka
Dania m帷zne i z ziemniak闚
Desery
Drugie dania
Makowce i ciasta z makiem
Ma貫 wypieki
Napoje
P帷zki, nale郾iki i bliny
Pierniki i ciasta z miodem
Potrawy z jajek
Przetwory
Przystawki i przek御ki
Serniki i ciasta z twarogiem
Sur闚ki i sa豉tki
Szarlotki i ciasta z jab趾ami
Torty
Wa積a uwaga
Zdj璚ia
Zupy i dodatki do zup




Loading



Durszlak.pl





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...